Sunday, July 10, 2011

hari sukan terakhir di bumi gopeng

tahun ni tahun terakhir merasa sukan di sekolah.memang penat gila tahun ni sebab form 5 la kena fikir semua.well,saya in charge bahagian kostum kawad n maskot aje.pasal lain memang saya tak amek peduli punya.

preparation
banyak betul monflik waktu preparation ni.orang ni tak puas hati ngan orang ni.saya pun lebih kurang aje.saya pun bukannya baik sangat.nakal lagi ada.segala prep dilaksanakan dalam bilik operasi iaitu dewan peperiksaan.semua memang bersemangat waja gila ah.malam sebelum sukan stay sampai dekat pukul 1 jugak lah dekat exam hall.kerja kostum kawad done.saya dan team berperang-dengan-benand-dan-jarum saya which is tiga orang berjaya menyiapkan kostum 3 orang utama.budak kawad yang lain kami tak campur.kami kan tailor ekslusif.(ape ke jadah?haha).dengan berbekalkan tangan keras macam kayu dan jarang menjahit ni ada rupa jugaklah kostum tu.at least berjahitlah.balik ke dorm menyiapkan maskot yang tak habis-habis lagi kerjanya tu.akhirnya siap pada pukul 5 pagi.dan aku tak tidur.TAK TIDUR.oops ber'aku' pulak.kepala dah ting-tong macam ape je.tapi gagahkan jugak.nak sukan ma....tahun terakhir pulak tu.


gambar snap...kerja ah tak.tgn saya berurat kan?sebab tulah masuk acara lempar cakera


popo pakai kasut...gambar snap depan dorm...sebelum ciao pergi sekolah....


merempat sekejap...


najwa and syira sedang enjoy buat kerja...kerja pun mesti mau enjoy...



sepol tengah tekun buat kerja...


kepak maskot sedang dibuat....

kepak maskot....


tak masuk acara
saya tak join apa-apa pada hari kejadian.masuk acara pra-sukan je.lempar cakera and i got number 3.jadilah.so pada hari kejadian tu tengok ajelah orang lari macam tak cukup tanah.


KAMILAH CHEERLEADERS NILAM!!!

tarik tali
sedih gila tengok kekalahan nilam time ni.mutiara memang kuat gila.badan besaq-besaq.nilamnye pulak cekeding cam lidi.tapi takpalah...asalkan masuk final.apa-apapun,hero-hero nilam memang hebat.syabas buat mutiara yang tenyata lebih hebat.

majlis penutup
sememangnya saya menanti acara ni.

kawad kaki: nilam nombor dua dengan perbezaan 1 mata sahaja dengan juara.


gambar budak kawad dengan kostum deme




tiga kostum yang kitorang buat tu...walaupun buruk tapi inilah hasil kerja tangan kayu kitorang.

khemah: zamrud juara.nilam memang out sejak mula.
olahragawan: aiman mohd shaheer dari rumah nilam


olahragawati: fahirah dari rumah mutiara
maskot terbaik(kategori yang paling saya tunggu): NILAM JUARA.memang rasa puas gila.terasa hilang ngantuk tak tidur semalaman.rasa nak jerit kuat-kuat.saiful has been a great designer for the maskot.'tak sia-sia tangan ko luka-luka sepol.and aku nampak riak puas ko walaupun kau cuba cover.'


crew maskot....tapi tak lengkap...yang len dah pegi mana entah...


memegang piala pusingan maskot terbaik....puas gila rasa.


dan yang paling ditunggu-tunggu

juara keseluruhan
sekali lagi...
NILAM
masuk tahun ni dah tahun keempat berturut-turut.
cayalah nilam!!!


muka puas dapat cium piala juara keseluruhan
tapi bila memikirkan yang ini piala pusingan dan entah berapa ramai yang cium rasa geli geleman pulak...


nilam f5 girls crew

ptg lepas sukan tu saya pergi hari inovasi polis kat ipoh...
boleh kata best lah jugak...
jom kita usha picca sket...





1 comment:

nub said... [Reply]

naiss. rndu zmn skola. eheh