Friday, October 24, 2014

Thursday, October 23, 2014

[Cabaran 30 Hari] #23 Things That I Miss

I miss being the old me. Old me means aku zaman sekolah dulu. Because that 'me' is way better than who I am right now.

Sepatutnya, manusia ni makin lama dia jadi makin baik, tapi aku lain pulak jadinya. Aku rindu tarbiah zaman sekolah. Tapi aku yang sekarang usahanya tak jugak ke arah tu. Sebab aku sendiri tahu, kita mana boleh tunggu je benda datang pada kita, kita kena usaha jugak ke arah tu. Bukan aku tak nak, malah aku rindu semua tu. Tapi aku sendiri tak tahu apa benda yang hold aku. Bila aku tengok sahabat-sahabat sekolah aku yang makin lama makin sejuk mata memandang, makin solehah makin baik, you don't have any idea how sayu I feel. Aku rasa macam tertinggal. Aku rasa macam rendah diri dengan diorang. Kadang-kadang aku ada je rasa nak whatsapp diorang, nak bercerita, nak spill how I feel, tapi entahlah. Mungkin sebab aku ni memang jenis bukan bercerita dengan orang pasal benda-benda berkenaan feeling aku tiba-tiba macam tu. Aku sangat rindu bi'ah yang penuh ilmu macam tu. Aku tak rasa aku ada tu sekarang. Mungkin sebab tu dada aku rasa kosong tapi berat. Sarat dengan emosi yang entah apa-apa. Sebab tak ada pengisian. Aku sedar semua ni. Tapi aku sendiri tak tahu macam mana nak cari will power nak ubah semua ni dan menuju ke arah yang baik.

Aku rindu jugak aku yang penuh impian dan passion dulu. Aku memang jenis yang passionate dengan impian aku. Aku bukan jenis yang impian pasang main-main je. Aku akan buat research tentang apa yang aku nak. Aku akan buat perancangan dan aku akan berusaha ke arah itu. Tapi lepas je apa yang aku rancang time sekolah menengah terkubur di tengah jalan, aku jadi manusia yang lebih suka follow the  flow. To be honest, aku tak suka macam tu. Sebab aku perlu goal supaya aku lebih rasa driven. Aku memang jenis yang kena ada goal. Sebab tu lah aku rasa aku jadi clueless dengan apa yang aku nak sekarang. Bila dah meningkat dewasa ni, banyak benda yang nak kena fikir before aku set goal. Jadi aku macam fed-up sikit. Nevertheless, aku berjaya sort that thing out benda tu not long time ago. Sekarang aku ada goal. Cumanya, kali ni banyak onak duri sikit lah. Haha. Tapi aku fikir satu je. Dalam hidup ni, memang lah penuh cabaran. You cannot expect the world to be indah je sentiasa.

I know, I shouldn't write something like this publicly, but hey, ada pulak lah yang baca blog ni kan? That's why dekat sini aku lebih terbuka. Dan aku memang lebih senang bercerita dengan menulis macam ni daripada nak bercakap ke apa.

Hari Jubah UTP

Tahun ni, ramai di antara senior Medtech aku convo. Perasaan tu bercampur baur lah. Happy sebab tengok diorang happy dah berjaya. Sedih jugak sebab lepas ni konfem payah nak jumpa diorang. Makanya, Convocation UTP memang satu event yang aku tak boleh nak miss walaupun tengah cuti sem sekarang ni. So, aku pun turun lah on 18th Oct sebab Convo is on the next day.

Malam 18th Oct tu of course la pergi keluar makan sama-sama dengan Medtechians. Mula-mula plan nak lepak dekat ConvoFest je tapi sebab Raimi mengada-ngada haha gerak makan kat Medan S.I. tu. Oleh kerana memang nak jumpa Raimi pun sebab dah lama tak jumpa senior sorang tu sebab dia tak rajin macam Amir datang melawat adik-adik kat UTP haha. Sebelum gerak pergi makan, pergi beli wrapper bunga dulu untuk bunga yang telah dibeli di Tanah Tinggi Cameron. Bhaha.

Sampai Medan, tengok abam-abam akak-akak dah makan. Kitorang order lepas tu menyembang.

Meja 1

Meja 2

Meja 3

Fast forward. Dinner habis. Lepas balik dari dinner, aku gerak ConvoFest sebab nak beli kura-kura lampu. Haha. Gigih gila boleh tak. Dah lepak kejap dekat ConvoFest, sesi mapley pulak kat Farouk. Oleh kerana tak sempat nak gosip lama dengan Faris time dinner, haruslah menyambung gosip dengan bos ku itu dekat mapley. Boleh tahan lama mapley sampai dorang dah masuk topik yang aku tak boleh nak brain lalu terus mengantuk. Balik UTP, sesi menggubah bunga pula dilaksanakan.

Pada Hari Jubah
Malam sebelum tu, Raimi dah rekrut aku jadi PA dia aka flower girl tak bertauliah dengan Ipin. So dah set nak turun pukul 7.15 a.m.. Walaupun tak cukup tido, nasib la bangun jugak. Bangun-bangun, siap-siap, aku ingat aku dah lambat dah. Sekali aku turun, ceyt, Raimi baru nak turun, Ipin baru bangun. Geraklah dulu dengan Raimi pergi tengok the grads beratur sebab nak pergi jumpa sorang-sorang Medtechian yang grad. Sampai dekat blok 19, jumpa Amir. First jumpa Kak Iman, Kak Dayah, Kak Anis, Kak Aishah and Kak Iqah. Lepas tu gerak from course to course. Tak ingat dah urutan sebab ramai kot yang convo. Lebih 10. Semput mak nak mengingatinya.


Kak Aishah-Raimi-Kak Anis-Kak Iman

Aku-Kak Aishah-Amir-Raimi-Kak Anis-Kak Iman-Kak Iqah

Arif-Kak Aishah-Kak Anis

Kak Dayah (ex-housemate)-Kak Chaol

Aku-Kak Chaol-Amir-Raimi-Ipin

Kak Diera (ex-housemate)-Kak Nina

Amir-Raimi-Herman-Ipin

Lobot

Dah dorang masuk Chancellor Hall tu, kitorang dah kebuluran macam apa je. Jadinya pergi makan dulu dekat RTM. Ikut Raimi, Amir dengan Ipin dah macam Amazing Race ko paham tak? Aku dah la lapar tak makan. Dorang pulak jalan macam tak reti bahasa penat je.

Dah habis sarapan gerak balik bilik dulu. Aku, Husna, Micha dengan Ida gerak pergi beli barang kejap. Sampai tengah hari jugak la lastnya. Balik UTP, wrap hadiah, lepas tu kelam-kabut aku nak gerak CH. Sampai je CH, tengok Raimi tengah beli bunga dengan Kak Shahirah and Amir. Lepas tu, aku, Husna, Kak Shahirah, Amir and Raimi bergeraklah ke hulu ke hilir cari the grads nak bagi bunga.

Usop-Ajun

Kak Chaol

Kak Shahirah-Husna-Aku-Usop-Kak Anis-Kak Aishah-Raimi-Amir-Olel-Wafiy-Satria

Amir-Raimi-Kak Anis-Kak Iman-Kak Aishah-Aku-Husna-Micha

Micha-Husna-Aku-Kak Aishah-Azrul-Lobot-Kak Anis-Raimi-Amir-Pisyek

Husna-Kak Shahirah-Aku-Kak Salwa-Kak Iman-Raimi-Amir-Satria-Olel-Wafiy

Tun M nak balik dah.

Lastnya berjaya jugak mencari semua orang walaupun onak berliku kemain tau. Berpeluh-peluh aku. Dah macam mandi peluh katekoo. Dah la aku pakai thin knit sweater warna hitam. Boleh tahan bangang sebenarnya pilihan baju aku. Lol.

Dah setel bagi hadiah tu, kitorang lepak tunggu convo sesi petang sebab nak greet Acap, Kak Nadiah and Ayin. Sesi petang tak ramai pun.

Acap #teamfanclubacap

Kak Nadiah

Dah dorang masuk dalam CH, kitorang blah cari makanan. Lepas makan, Raimi, Kak Salwa and Pisyek berangkat pulang. Tinggallah aku, Husna, Amir dan Micha meneruskan misi bagi hadiah untuk sesi petang. Dah habis makan, Amir belanja Tutti Frutti. Ngehhh. :D Tengah kitorang nak membeli kat Tutti Frutti tu, Micha kol kata dorang dah nak keluar. Tak ke sikit punya gelabah kitorang dibuatnya? Jadinya, kitorang beli laju-laju lepas tu gerak balik UTP. Sekali sampai UTP tak habis pun lagi. Bhahaha. Sesi petang tak semencabar sesi pagi. Kitorang jumpa Ayin and Acap dalam CH je. Lepas tu macam biasa la amek gambar apa semua.

Gambar dalam CH takde sape pulak upload jadinya tak dapat mencilok. Haha. Btw, gambar semua ni diambil dari Yusuf Iskandar Wahyu Salam aka Usop dan Kak Anis. :)

Tahun depan tak tahu siapa yang nak buat macam ni ie cari sorang-sorang. Walaupun macam benda remeh je, tapi bak kata Raimi and Amir, nanti ko dah Convo ko tahu lah. Bila fikir balik, ye jugak. Baru rasa dorang dihargai. Gittew. Aku rasa macam kena turun sebab ramai insan-insan yang banyak ajar aku convo tahun depan. Rasa macam tak best lak kalau tak pergi.

Kepada akak-akak abam-abam yang dah grad sekalian, 
Thank you for all the ilmu that you guys have shared with us juniors. Kami akan rindu kalian. Datanglah jenguk kami di UTP tau! Mohon open table sekali. Ngeh. Serius sayang kat korang! Kehadiran kalian dalam hidup ini membawa seribu makna ecewah. All the best for your future undertaking. Moga Allah permudahkan segala urusan korang. Semoga rajin berusaha! Semoga berjaya dalam apa jua yang korang akan buat lepas ni. Jangan mudah putus asa. Doakan kitorang adik-adik ni berjaya jugak tau! And jangan lupa datang Convo kitorang nanti oke! Haha. Hat ni gurau, sebab bak kata Ajun "Kitorang dah ada life memasing dah time korang convo". Kenanglah kami adik-adik yang comel ini dalam doa kalian! 

Yang benar, 
Keon @ Nisa @ Runi :D

Monday, October 13, 2014

[Cabaran 30 Hari] #13 Hobby?

Assalamualaikum! Holaaa! Lama tak nampak kat sini, ehh? Hampeh sungguh diri ini. Cabaran 30 Hari sudah diabaikan selama 10 hari. Ko nampak tak masalah aku nak kekal konsisten. Kacau sikit je momentum hancur terus. Anyway, aku skip dulu 10 hari. Tajuk hari ke-13 adalah Hobby? Yang sebelum-sebelum ni nanti aku cover balik kemudian oke? Hehe. 

To be honest, aku bukan jenis manusia yang ada constant hobby except sleeping and eating, tak pernah berubah. Hobi aku basically berubah ikut masa dan mood. Ko ingat tak zaman kanak-kanak dimana bila cikgu tanya apakah hobi anda dan dalam fikiran anda berfikir, patutkah aku menjawab hobi saya adalah mengumpul setem, cikgu. I can never understand why collecting setem is so popular as a hobby back then. So bosan la aiyoo.

Hobi aku yang paling tetap setakat ni adalah baca novel. I read all kind of novel la boleh cakap. Tapi aku tak baca novel inggeris.. Sebab, entah, I just couldn't bring myself to read English novel. Mungkin sebab tu bukan first language aku. Walaupun novel Melayu banyak klise cerita cinta kawin paksa bagai, aku rela. Lagipun, now we have publishers like Lejen Press and Buku Fixi yang keluarkan novel-novel yang langsung tak klise, so yeah, I'm in good hand.

Aku suka jugak menulis. Saja-saja je lah tapi. Pernah try buat zine. Manage to complete one with my friends. Pernah berniat nak go big tulis novel tapi itu dah berkubur sebab aku realize yang I don't really have the talent to write. So lebih baik aku support dengan baca buku yang orang lain tulis. I still write during my free time though. Just for fun and spilling my feelings into words. :)

Dulu, waktu zaman kanak-kanak aku, playing outside was my utmost hobby. Tak kisah la main apapun, tapi aku memang suka main. Sweat is like my bestfriend back then. Now, bye-bye the old me, hi to the lazy bump me. Ceyh.

Aku rasa hobi aku yang masih tak bertukar sampai sekarang is tengok TV la kot. I have this relationship with TV, you know. I love em. Aku tak kisah pun tengok rancangan apa. Aku bedal je. Asal rasa boleh masuk dan no nonsense, I'm all good. Hehe. Bezanya sekarang frequency aku tengok TV dan kurang and aku lebih attach pada Delboo, my beloved laptop. Dengan adanya Internet, Delboo has become my TV now. Movies, drama series, TV shows.. you name it!

Selain tu, aku jugak suka berangan dan berkarok. Fuyooo nothing beats karok. Karok adalah masa yang ko nak rasa konfiden je suara ko sedap padahal sikit lagi nak sama macam katak.

Writing this post, I actually hope that I will someday write this post differently. Macam, my hobby? Ohh, it's jogging, exercising, reading, studying, TRAVELLING. Things that will benefit me la basically. Sekarang ni benefit jugak la, tapi I want it to be better than that. Let's pray that things will get better than now, aye?

Sunday, October 5, 2014

[Cabaran 30 Hari] #5 My Favorite Personality

Malas nak bermukaddimah. 

Dato' Siti Nurhaliza

Pada aku, sebagai seorang personaliti ada tiga benda vital. Satu, bakat. Dua, attitude dan tiga, usaha. Dan pada aku, Siti ada tiga-tiga ni. Aku memang suka dia daripada kecik so aku memang ikut la perkembangan walaupun bukan secara closely I've got sleeping and TV watching to do remember? 

Seriously, what's not to love about Siti? Humble, sopan, strong will power and most importantly, that voice of her's. Sedap la weyh! Aku paling suka bila Siti bawak lagu irama tradisional sebab aku rasa suara dia sesuai dengan lagu macam tu. Bukan semua orang punya suara yang sesuai bawak lagu macam tu okay! 

Dan, walaupun dia bukan any uni grads, tapi dia berjaya bangunkan apa yang dia ada sekarang. So aku kagum. Instead of bergantung solely pada nyanyian, I'm glad that she's into business. Dan paling aku suka is that, dia tak terlibat dengan skandal-skandal liar. Gosip tu biasalah. For me, she's one of the 'cleanest' artist in Malaysia. 





Vivy Yusof 

Sebenarnya, aku ada satu stigma pada anak orang kaya yang dorang ni tak buat apa-apa lepas tu dapat warisi harta mak ayah dorang. Lepas tu manja. But hey, after reading her blog Proudduck, aku termalu sendiri. Sebab ternyata, aku stereotyping orang berdasarkan apa yang aku tengok dalam TV, baca dalam novel. Wadehek! Aku kagum bila baca mana mana dia start FashionValet daripada kosong, sifir, ling, ZERO! sampai macam mana FV berkembang sekarang. Walaupun aku tak pernah shop kat situ, I occasionally window-online-shopping saja-saja. 

She's witty, humble and sweet. Dan aku paling perasan yang dia sangat care dengan orang di sekeliling dia. Her style? Effortless sangat weyh. Dia boleh pull off even the simplest cloth and it turn out so beautiful. Apatah lagi yang tak simple. 

Ada satu lagi yang aku respect pasal Vivy Yusof ni. Bila baca, her blog post yang pasal self-improvement, aku selalu rasa inspired. Macam mana dia seorang yang berjaya pun tak pernah jemu nak improve, aku yang sikit punya loser ni dare nak duduk dia gini? Ceyh. 





Actually ada lagi personaliti-personaliti yang aku suka. Tapi, hehe, malas malas malas nak menaip dah. 


Saturday, October 4, 2014

[Cabaran 30 Hari] #4 My Favorite TV Shows

For this post, my favorite TV shows. Sebenarnya taste aku on TV shows ni quite simple. Normally, aku suka medic and action/investigation/kepolisian macam tu.


For medic drama series, dah jarang sikit aku tengok for some reasons. Tapi zaman aku layan dulu aku suka tengok Grey's Anatomy, Private Practice, House and A Gifted Man. Medic series ni, pada aku main highlight dia adalah ilmu perubatan yang kau boleh dapat sedikit sebanyak daripada tengok series tu. I don't know about anybody else, but my curiosity sometimes is just too much for me to even handle it. Bila ada medical term yang digunakan, I will end up google-ing for it. Tapi masalah dia, bila baca, tak paham. LOL. Maybe it is just not my thang, you know. Just like if a doctor google about batu or whatnot, he/she'll probably react just like me. "What on Earth is this..that.." Totally clueless but at least, baca la dapat pengetahuan sikit-sikit. Back to the series I mention, of all that, yang paling aku suka is A Gifted Man la kot. Sebab, series tu pendek, ada one season je. Series with too much season require a lots of commitment to even follow the series, I can't even.. Ish.. You see, I'm busy of sleeping. :P Oh ya, Emergency Couple pun best jugak. Cumanya, banyak sangat pasal cinta la when I actually want to see more of medic thingy. Aku nak tengok Doctors Stranger pulak lepas ni. Syakirah kata best.





Kalau siri kepolisian/action/investigation pulak.. Aiyoo. A lot to mention. Hawaii Five-O (Steve is freaking hot, Danno is super anxious and funny), CSI (paling suka yang Las Vegas punya), NCIS, Criminal Minds, Sherlock, Blue Bloods, Brooklyn-99 (this one is hilarious I tell ya!)  and Gerak Khas ehhhhhh to start with. Waktu aku kecik-kecik dulu, sampai to the extend that I actually dreamed of being a secret agent kot. You know, with that all black suit, holding gun and stuff so bengong la I know. And you have no idea how much do I wonder of what does a gunshot feels like till now extra bengong ya I know. Cerita yang konsep macam ni yang best dia is the plot. Macam mana plot dia boleh sangat-sangat neat. Aku sangat wonder macam mana dorang boleh come up with that kind of story. Kadang-kadang yang sangat tak tercapai dek akal la weyh. Saiko betul. 


Ada satu lagi yang aku suka, The Voice. Oh my God! Seriously, what is more hilarious than the coach fighting over the contestant? Adam Levine is such a jerk, that competitive guy. Haha. Tapi bila masuk part yang dorang tak yah gaduh-gaduh dah kurang sikit menarik dia. Lol. 



Ehemm. Tolonglah any producer buat cerita pasal geologist! There's none of it as I google for it for many times already!!! 

Friday, October 3, 2014

[Cabaran 30 Hari] #3 My Favorite Athlete

Aku memang minat tengok sports. So haruslah ada atlet favorite ye dak? Sukan yang aku suka tengok antaranya diving, hoki, badminton gimnastik and ada lah few yang lain. So here is few athlete yang aku suka.

Bryan Nickson Lomas -- Diving
Walaupun Bryan dah bersara dah pun dari sukan diving ni, aku masih favor dia berbanding divers Malaysia yang lain. Selain Pandelela, aku rasa dia lah divers yang berjaya. Aku still ingat waktu Olympic Athens 2004, he's still 14 back then tapi dia hampir-hampir jadi finalis. Acara favorite dia 10m platform and aku paling suka bila dia buat armstand. Super awesome! Aku terkejut gila waktu mula-mula tahu dia dah retire dulu. But he retire to focus on his study, so understood sebenarnya. Banyak lagi atlet yang buat keputusan nak retire for that reason. Ye lah, secara realitinya, semua orang tahu yang atlet ni career span dia tak lama. Lagi-lagi diving.. 25 macam tu dah kira tua. Bryan tahun ni dah 24 tahun dah. Sekarang ni, he's into coaching pulak. Untuk negeri Selangor kalau tak silap.

Gambar bukan milik aku. Tuan punya nya tu hah seperti tertara kat watermark kat gambar tu.

Datuk Nicol Ann David -- Squash
Rasanya wanita besi berusia 31 tahun yang berasal dari Pulau Pinang ni tak perlu diperkenalkan lagi kot. World No 1 ni kalau tak kenal memang mintak sepak. She's the Malaysian sweetheart,come on lah. Achievement tak payah cerita, bersusun-susun. She's consistent. Called the smiling assassin, she's so quick in the court. Seriously kalau Olympic ada squash mesti Malaysia dah ada pingat emas. Haha. Sebenarnya, beliau ni tak based in Malaysia pun tapi kat Amsterdam. Kalau ko baca http://www.nytimes.com/2014/09/19/sports/nicol-david-seeks-5th-asian-games-gold-medal.html?_r= ko paham la kenapa. So far, aku tak pernah dengar pulak lagi ura-ura nak retire ke apa. Cuma realitinya, kalau dah masuk 30 tu, dah menuju ke hujung-hujung karier dah la. Lagi-lagi sukan fast paced macam ni. Harapnya, by the time she retire, Malaysia dah produce more 'Nicol Ann David'. Hat ni website yang Nicol founded http://squashstars.com/


Gambar bukan milik aku.


Josiah Ng -- Cycling Track
Yang ni tak payah cerita la kenapa aku minat dia kat sini. Mohon tengok ini http://cobaltchloride.blogspot.com/2014/09/congratulations-josiah.html dan ini http://cobaltchloride.blogspot.com/2014/09/cheer-up-josiah.html . Latest aku baca kat fb dia bila orang tanya whether after this dia akan continue ke macam mana, he said that thing kena re-evaluate dengan coach whether he's still relevant untuk membawa cabaran Malaysia ke Olympic Rio de Janeiro 2016. Personally, aku nak sangat dia still go for that Olympic before he settles for good from this sport. Tapi apa nak dibuek, kita tunggu je lah apa keputusan lastnya. Kalau nak ikut perkembangan dia boleh usha https://www.facebook.com/josiahcyclist . 



Josiah and his wife, Kim Ong

Swag sangat. Haha.

Gambar dari Facebook Josiah Ng 


Malaysian Speedy Tigers -- Hoki
Sebab banyak sangat atlet hoki yang aku minat, aku bantai satu team terus. Pada aku, berbanding bola sepak, hoki lebih promising. Melihatkan persembahan di Sukan Asia Incheon 2014, aku boleh kata team play dah makin bagus. Seriously dah lebih baik. Kalau before ni adalah few time yang bila aku tengok aku rasa nak baling kasut dekat TV, sekarang dah oke lah sikit. Hantaran pun kemas. Jarang la jugak kena pintas dek team lawan. Kalau tengok, skuad hoki ni seimbang, ada junior yang berbakat macam Faiz Helmi Jalo, Shahril Saabah, Firhan Ashaari, Fitri Saari. Ada senior yang cukup berpengalaman macam Azlan Misron, Razie Rahim, Jidin, Super Awesome S. Kumar  dll. Oke ni tibah sangat, tapi aku rindu kehadiran mendiang Chua Boon Huat atas padang dengan team Msia. That dude, was awesome! Walaupun sekadar menamatkan saingan Asian Games di tangga keempat, aku harap lepas ni takde lah dok tukar-tukar jurulatih lagi ke apa supaya skuad ni lebih mantap and hopefully, dapatlah melayakkan diri ke Olympic 2016 nanti. Go Speedy Tigers!!!



Gambar dari Utusan


Ada lagi few athlete yang aku suka tapi aku dah malas beno ni ha nak menaip. Sampai di sini sahaja. Peace yo!

 

Thursday, October 2, 2014

[Cabaran 30 Hari] #2 What Am I Doing Now?

Exactly nothing. I'm on my 4-months-break now and so far I've done nothing. If you count watching TV, surfing the internet, sleeping and eating as something I don't know lah pulak kan. So far, the plan to work seems errr quite far from my reach.

And the zine project progress, zero. Haven't start working on that. Reading geology books, belum lagi. Print pun belum, ceyt. Exercise? Dalam mimpi lah. Harom tak. Tengok Incheon Asian Games kemain semangat. Bhahaha. Face it, I'm a lazy bump.

Conclusion: I'm feeling so much like a loser right now, tbh. Let see if the conditions gets better in the remaining 3 and 1/2 month.

I wanna make this cuti a productive and refreshing one and looking at how's thing going right now, I feel like smacking my head on the wall. Waaaaaaa. But I still have time. Yeah, still got plenty of time. Come on, Khairunnisa.. Come on!

Wednesday, October 1, 2014

[Cabaran 30 Hari] #1 Brief Intro -- Khairunnisa Ar Alhan



Khairunnisa Binti Ar Alhan.
Sebaik-baik wanita maksudnya. But looking at the current condition, uhuk huk huk,  Way far from that. Called as 'Cha' by family (only family can call me that pur-lease), Keron by the awesome Krikikers (only!), Keon and Nisa adalah yang paling common. Runi as called by Azrul, Pau, Raimi and Usop. Aku ingat orang yang mana panggil aku by what name, so kadang-kadang bila orang tukar-tukar panggil aku konfius (aku yang konfius ko paham tak? haha).

I'm already 20 (gila kau aku dah masuk 20-an :O). But to be honest, I don't act like one. Still very immature inside. Not something that I'm proud of seriously. 

I was born, brought up, get my formal education, mostly in Perak and I'M PROUD!

Timeline formal education:
1- Tabika KEMAS Kg. Tersusun Bt. Karang, Kampar, Perak (2000)
2- SK Kapar, Klang, Selangor (2001-2002)
3- SK Methodist (ACS) Kampar, Perak (2003-2006)
4- SBPI Gopeng, Perak (2007-2011)
5- Universiti Teknologi PETRONAS, Tronoh, Perak (2012-Now)

Cannot lie though, it does feel like I live like katak bawah tempurung. Haha. 

Currently pursuing my degree in Petroleum Geoscience at Universiti Teknologi PETRONAS. So basically, I see batu like A LOT and I get fascinated by it. LOL. 

Enjoy reading novels, WATCHING sports (but I didn't no much sport, not anymore) and of course BLOGGING. Started blogging sebab asalnya ikut Kinah dengan Zul. Form 4 time tu. Awal-awal tu memang aku tulis post-post untuk mengabadikan kenangan dengan 4 Kindigaden yang super awesome. 

Bermimpi nak jadi pilot tapi macam jauh semacam dah aku nak kejar impian tu. Now, aku nak pursue dream aku satu lagi, jadi askar. Call me weird, but I love the feeling when you wear uniform. It just feel different. But of course, this one, only after I finish my degree. :)

So here it is. Brief intro about me. :)