Saturday, August 31, 2013

egois

kolam mata berair
diasak lagi

empangan pecah

lari
mutiara disembunyi

-- egois.

Thursday, August 29, 2013

biarkan

biarkan aku begini
aku sudah biasa

tinggalkan aku sendiri
tak perlu kau ganggu

jangan kau datang di hati
aku tak mampu tampung beban merindui kamu.

bangang betul rasa rindu kat orang yang langsung tak tahu ni.
siot.

Wednesday, August 28, 2013

malu

untuk meluahkan cinta sayang aku
aku malu.

untuk aku peluk cium kasih
aku malu.

abah mak,

i may not say this to your face
but i love you two..
more than anything else in this world.

datanglah gelora
yang aku mahu ada di sisi aku tetap kamu dua.

datanglah dugaan
wajah kamu dua sudah cukup jadi penawarnya.

Allah.
jagakan mereka. 
sebagaimana mereka berdua menjaga aku semasa kecil dan mengajar aku mengenal dunia.

Allah.
beri aku, si anak tak guna ini peluang untuk menjaga mereka di hari-hari tua.
dan semoga pada hari-hari tua mereka, 
Kau berikan aku upaya dan pinjamkan aku sabar..
Kau ingatkan aku pengorbanan mereka untuk aku jika aku terlupa, Allah.



Tuesday, August 27, 2013

Senyum

Si baju hijau celoreng
Membuang pandang ke luar

Si gadis berbaju kurung biru
Membuang pandang ke luar

Bila kereta metallic gold dan trak celoreng berselisih

Si jejaka lempar senyum segaknya
Dan si gadis terpana....

Ahhh..


Sunday, August 11, 2013

Penat

Lately, banyak sangat assigment. Banyak SANGAT okey. Dah la dateline semuanya dekat-dekat. Aku tak faham kadang tu, lecturer ni dah berpakat ke apa. Ni namanya persoalan bengong yang keluar daripada otak yang dah menuju kebangangan sebab projek and assignment tak siap lagi.

Oke, tadi tu intro.

Aku ni tengah tension sebenarnya. Aku tak tahu lah kenapa aku tak berjodoh gila dengan Power Point. Kat lappy aku oke je. Bila nak bukak dengan komputer kat Lecture Hall corrupt lah apa lah. Menyampahhhh.

Semalam sepatutnya aku dah lepas dah presentation aku. SEPATUTNYA. Sekali sebab tak boleh bukak postpone hari Jumaat ni. Tahu tak, aku dah penat. Malas dah nak fikir pasal ni. Ingatkan semalam lepaslah satu beban.

Haiyaaaa....

Maaflah entry ni berbau emo. Sekadar meluahkan rasa. Ecehhhh. Jiwang sangat.

pergilah

aku senyap
aku tak membalas
aku tak peduli

pergilah kau.

sebab aku tak mampu nak menanggung kalau rasa itu kembali

sudahlah

pergi saja.

Tuesday, August 6, 2013

pernah

dulu..

aku pernah suka main make-up 
aku pernah suka dress up
aku pernah suka all those girly stuff

ya. 

you read it right.

PERNAH.

dan aku tak tahu mana segenap inci sifat 'perempuan' aku hilang.
sikit demi sikit. haha.

ya.

aku TAK TAHU.