Saturday, February 5, 2011

hosni mubarak|i know the truth about u!

hot je tajuk entry kan?sebenarnya,ada sehari tu,ustaz zulkifli rahmat,guru arab di i-gop bagi kuliah subuh di surau as-syakirin yg trsrgam indah lg gah di i-gop tu.walaupun waktu tu mata dah pejam celik sebab mengantuk to the MAX punya tahap,dengar kuliah pun sikit2 je...pada hari tu,ustaz cerita pasal husni mubarak

alkisah...
ustaz ni menuntut di phadang phasir dulu.berdasarkan kuliah tu,ustaz cakap pemimpin negara asia barat ni boleh dikategorikan kuku al-bhesi.rakyat dah lama tunduk dekat phemimpin kuku bhesi ni sebab cuaks dengan mereka.kalo menang sbb undian waktu general election pun...sbb rakyat takut then undi mereka.

revolution yang tercetus sekarang ni ialah hasil dari pemendapan rasa selama berpuluhan tahun dan mereka semua dah penat dengan semua itu.untuk membebaskan mereka dari semua kekejaman ni lah mereka bangkit menentang pemeimpin kuku bhesi pada hari ni.

selain tu,ustaz ada cerita pasal mende2 cmni yang berlaku kat tunisia.tapi saya tak ingat sbb dah DOZED OFF(tak senonoh).tp better tidur dari bersembang kan?kalau tidur tak kacau orang nak dengar...kalau sembang????fikir2kan dan selamat beramal.

Friday, February 4, 2011

malas nak buat notes?

saya ada solusi untuk anda...tapi bagi subjek biology je lah ye...sir saya...mr fazlie ada banyak notes...pergi je dekat belog beliau untuk tengok note...

ni dia link nye....
http://fazlie-biosensei.blogspot.com/


tadi tgh2surf,jmpe satu site yg sgt best...jd...sign up utk belog sekali...:)

susah rupanya buat paperwork

ingatkan senang buat paperwork lawatan.tulis pengenalan sampaila ke penutup.siap.rupanya!!!mak ai...payah kot.nak buat belanjawan yang dah ada rupa akauntan tak bertauliah.kena susun tentatif segala.huh...penat.dah siap pulak kena hadap muka cikgu untuk present.hua!!!yang ni lah yang paling seksa tahap tak hengat.kena sembur sebab paperwork tak lengkap la.belanjawan tak relevan lah.macam-macam lagi lah...hish..berapa banyak lah,lah...see...lah lagi.part kena senbur tu belum lagi kena...sebabnya hantar kat ustazah hayati(pk1) utk semak dulu supaya dapat baiki sebelum hantar kat puan pengetua.itupun macam nak kena je ngan ustazah.lagi cuaks ni...

apa-apapun,demi merealisasikan hasrat 4KINDIGADEN'10.crew yang nak spent time together gether,saya sanggup.rindunya nak spent masa ngan korang.balik cuti raya cina ni,buat makan2.mmg la budak2 kindigaden ni tak bley dipisahkan dengan makanan.

tahun ni punya kelas,5 kindi...ok lah...tapi tak sehappening 4KINDIGADEN la.tapi kelas yang kononya terlebih cream ni banyak girls,boys ciput je...sian korang eh...bayangkanlah,girls ade 19,boys 10 je.mau tak kena buli diorang tu...haha...mmg alamat nak pupus la korang ni.lelaki2 di luar sana,jangan marah ye...

takat ni aje...homework dok menunggu...banyak pulak tu,,,padahal cuti 4 hari je...:(