Tuesday, March 20, 2012

Silent Mode:Pleaselah off!

hye oulss!rasanya dah bersawang dah blog aku ni.tak berhupdate.nak kata sibuk,tak.entahlah.konklusinya aku rasa aku ter'silent mode' pulak these few weeks.maklumlah tak berapa nak bergeliga pulak otak aku ni nak keluarkan idea.nevermindlah, silent mode dah off dah pun.

esok result es-pi-em.serius aku cuak.takut.scared.aku harapkan yang terbaik untuk aku dan semua lah yang ambil spm tahun 2011.

andainya,

result bagus
alhamdulillah.aku doa aku tak jadi ujub dan takbur atas kurniaan Allah.dan aku ada task lebih pulak, iaitu strive lebih lagi di menara gading yang ku jejaki ini.

result tak berapa bagus
Allah rencanakan sesuatu yang lebih baik untuk aku pada masa akan datang.dan moga Allah lapangkan hati aku untuk terima apa yang aku dapat.

p/s:buat penerima hadiah contest Happy Faces,segala kesulitan amat dikesali.bukan sengaja nak pos lambat.ada masalah sikit.nanti bila dah pos akan diberitahu.maaf sekali lagi.*baru aku tahu jadi penganjur ni tak mudah tau*

Tuesday, March 6, 2012

segmen:aku ada blog


segmen pertama aku join setelah tamat anjur contest.
hoyeh!
kalau korang nak join sekaki gak klik aje kat banner tu...

1)nama samaran aku sebagai blogger?

as u all can see at the header it's CAPT KEON ALHAN
adakah aku seorang pilot?
of course la ye...pilot kepada kehidupan diri sendiri...
sebenarnya aku dulu cita-cita nak jadi pilot
in real life tak tercapai,
so dalam blog ni la aku nak berangan...

2)nama blog aku

sama dengan nama samaran aku gak
CAPT KEON ALHAN
apasal sama?
memudahkan kerja
SIMPLE IS ALWAYS BETTER
tagline:
dream high.fly high
-mimpi biar sampai ke bintang beb-

3)url blog aku

http://cobaltchloride.blogspot.com/
apakah?
daripada penerbangan tetibe je chemistry...
aku pun tak tahu mana datangnya idea untuk url blog ni
nak kata aku suka chemistry,,,TAK
waktu dia suruh letak url tu idea ni yang terkeluar
so aku go on je lah

4)usia blog?

hmm...susah soalan ni...
sebenarnya aku tak ingat...tapi dalam setahun lebih tu ada lah jugak...

okey!i'm done!

Saturday, March 3, 2012

AWESOME teluk batik outing

i have a very great time with my ohsem n gojes friends on 25-26 of february.well,gathering dengan sahabat tak pernah tak best kan?seronok dapat jumpa member.rindu gila dengan diorang.pengasas gathering ni ialah our miss teya slim.

move to the story la ye...

25 feb 2012
pojie kacau aku pagi-pagi buta tanya aku join ke tak.rasa nak hempuk si pojie(okey,gurau je pojie).bapak teya pick up aku kat utp lebih kurang kol 12++ as planned.thanx pakcik n makcik!aku masuk kereta dah peluh macam mandi kot.dari village ke main gate aku jalan.sumpah rasa macam atlet jalan kaki.haha.then kitorang berhenti kat setiawan(kot) for lunch.bapak teya belanja!haoyeh!thanx pakcik!

sampai kat TELUK BATIK OHSEM dalam kol 3ptg ++.then kitorang bercamwhore dalam bilik.then gi jenjalan kat stall cari baju I LOVE TELUK BATIK(idea wana).lols.


ketibaan
gaya wana seyes tak boleh blah


nadh


cha


manuk


the hot girls at teluk batik...
ahaks
time ni tomm ngan emon belum sampai

let me continue with our activity lah...

shopping!
lepas penat berposing kat bilik,kitorang tukar baju terus sebab daripada shopping terus nak gi mandi.tetapi sebelum itu,solat dulu ye.maklumlah nak mandi sampai lewat petang.penat jugak jalan-jalan kat stall banyak-banyak tu.lastnya bukan beli apa sangat pun.beli bola sebijik and permainan budak-budak nak buat istana pasir tu.serius macam kanak-kanak je kitorang.





mandi n istana pasior...
aku rasa macam teluk batik tu kitorang yang punya.serius mandi tak ingat dunia.gelak sana-sini.paling buat havoc manuk ar.asyik terkapai-kapai.kata kaki tak jejak tanah,padahal kaki dia bengkok.haha.


sebelum masuk ayor!


istana pasir...
ngeh3...


syak kena tanam..


lifeguard teluk batik
haha

banana boat!
serius best gila.hari pertama kitorang try sekali 5 ringgit per head.tapi worth it lah.sekali lagi manuk buat lawak nak mati ar.main banana boat tu,korang boleh mintak untuk diterbalikkan kat tepi pantai.then dia terbalikkanlah kitorang,manuk pun startlah terkapai-kapai dia.macam apa je.aku jafi tukang gelak.abang boat tu pun gelak kat dia.kui3.second day,kitorang ngorat abang tu,dapat la diskaun singgit sorang.haha.for this second time,boys jahat gila,ada ke patut waktu kitorang tunggu bot tu nak jalan,diorang tunjuk kuat lak.terbalikkan kitorang.malu la kitorang u ouls.kami hot kot!and actually sangat lawak tengok budak laki naik banana boat coz kaki diorang panjang!







bbq!
kitorang tak masak langsung!thanx boys!




hang out malam
tak pernah-pernah aku buat keluar minum malam-malam buta.tapi seronok kot.yang tak best tu,ada pulak pakcik gtu melalak.pitching lari la pakcik.oh pleaselah!dah tu tuju lagu kat kitorang.kami tahu kami hot!tak perlu cakap...haha



sunrise
haha,kononnya nak tengok sunrise.kepala hotak serius berjambul.kalau dah sunset kat pantai of cos la terbit kat sebelah lagi satu.so melepaslah.demm.takpe ar.takde rezeki.jeles dengan boys cos diorang dapat tengok sunset.

balik!
bye-bye teluk batik.kami akan datang lagi....insya Allah!