Thursday, September 25, 2014

Congratulations, Josiah!!!

So today is Men's Keirin event for Incheon 2014 Asian Games. As I mention in this post, I'm a fan of Josiah Ng teheee so of course today is an exciting day for me! So you can imagine how nervous I am to see what's happening during First Round Heat 3. Gila kau tak nervous. And can you imagine how excited I am to know that he can compete in Repechages Heat 1. Lepas tu menang pulak first place in that repechages. Tak ke meloncat kegembiraan haku dibuatnya. He then moved into finals after placed 2nd place in Second Round Heat 1 behind Japan's Watanabe.



Post by Josiah Ng.



Haa kau lepas tu time Final lagi macam beruk aku dibuatnya. Nervous kemain sampai jantung aku berdegup lebih laju daripada biasa. Over tak mak jah? Aku wonder apa taktik yang Josiah dengan Azizul akan guna. So after race tu habis, aku punyalah sedih kemain, sebab Josiah placed 4th kalau ikutkan. Sangat sedih oke. Lepas tu dapat tahu Azizul relegated sebab yang honestly aku pun tak paham (noob betul aku bab rules in cycling heh), Josiah dapat bronze for Malaysia. Yeay!



I feel sorry for Azizul, seriously. Tapi mungkin bukan rezeki dia kali ini. Jangan putus asa Azizul! There's more to come!

But I also can't help but feel so happyyyyy sebab Josiah naik podium! Am sooo proud and happy for you. You deserved this one. Esp seeing how you react to situations earlier today. May you have a great career ahead! Rio de Janeiro 2016 Olympics is next! And kau tengok sikit post fb dia yang last tu, punyalah friendly and appreciative. Mana aku tak makin minat? Haha.

Haaa alang-alang dah macam buat post ni untuk track cylist kan..

Ucapan tahniah Fatehah Mustapa atas pencapaian anda! Memang membanggakan! Women power weyh! Fatehah ni memang ada future yang cerah dalam track cycling. We sure do hope to see more success for you in the future Fatehah!

And to Edrus Yunos, for all that you have done for Malaysia, thank you! And may you have a great coaching career ahead! Semoga dapat melahirkan lebih ramai pelumba berbakat untuk Malaysia.

And hat ni untuk Ju Pha, we hope to see you bloom! So all the best!

And here's to Mr John Beasley, you see, Proton is not that bad, huh? Ehee. But on the other note, thank you. Sepanjang skuad Malaysia bawah dia lah, skuad berbasikal trek negara berkembang pesat ecewah..

Ha dah tamat dedikasi aku kat skuad berbasikal trek negara. Lepas ni kalau aku rajin aku buat post highlight Incheon 2014 (dari mata aku).

No comments: