Sunday, April 3, 2011

KESUMA

kursus kepimpinan ketua rumah dan penolong ketua rumah sbp(KESUMA) peringkat kebangsaan di i-gop.
pada 26-29 mac yang lalu sbp integrasi gopeng telah menjadi tuan rumah program KESUMA.dan saya bersama lebih kurang 49 orang lagi rakan saya telah bertindak sebagai URUSETIA kesuma.

23 mac 2011(rabu)
takde prep class malam untuk semua pljr kerana semua dikehendaki membuat clearance.segala benda yang ada dekat dorm perlulah dihangkut pulang ke rumah.taklah semua sebenarnya,,,sebab dorm M5 telah ditransform menjadi stor barang2 pelajar.tapi kalo semua humban situ mana nak muat,,,ye dak???jadi yang boleh dibawak balik kenalah bawak balik.pada malam yang indah itu,,,mood saya telah di'spoil' oleh sorang budak form 4 baru.kerana apa?jangan tanya.kerana itu akan mengingatkan kembali peristiwa menyakitkan hati tu.

24 mac 2011(khamis)
~mood nak ber'poem'~
di saat semua pelajar bergembira kerana boleh balik pada hari ini,,,,
aku hanya memandang sepi ke arah jalan itu
mengharap agar dapat ku lihat wajah itu
yang menyambut gembira saat aku masuk kete...
tapi tu semua angan2 belaka,,,
sebab aku harus berbakti menjadi seorang URUSETIA KESUMA...
hua!!!!

*malam kami ada buat keje sikit,,,last touch kata orang putih(entah betoi ke idak?)

25 mac 2011(jumaat)
menyambut kedatangan kontijan dari pantai timur dan johor pada jam 5.00 ptg hinggalah pukul 2.00 pg.petang tu ada fogging di asrama.dah mula menghadap kerenah yang berbagai.sumpahh.penat.

26 mac 2011(sabtu)
pada hari ini,KESUMA bermula secara rasmi.mari kita sama2 tengok wajah2 pemimpin dari sbp2 terpilih.(saya tak mampu nak upload semua gambar)

ketibaan disambut dengan senyuman
peserta sedang memunggah barang
sila daftar ye....




kontijen sekolah saya...nampak berkaliber tak?
mckk...
perempuan,dua dari kiri,kawan saya,diyana zakuan.
antara sekolah yang menyerlah waktu kesuma...SDAR.
ssp
 
starian...

selepas pendaftaran seperti biasa,,,ada taklimat.urusetia ada taklimat dengan en zairos.lepas tu ada lah aktiviti di bilik2 yang telah ditetapkan.sebagai petugas di salah satu bilik iaitu bilik pengurusan diri,saya juga bertindak sebagai penilai.kumpulan yang saya jaga,ISMAIL.nasib korank lah dapat penilai kedeku markah macam aku...haha.hari ni saya telah mendemerit mereka atas kesalahan lambat ke perjumpaan dan tidak mengemas semula bilik setelah digunakan.hambik kao.

masalah pada hari ni,,,radio buat pasal!!!

konklusinya,balik dorm jumpa tilam landing sampai pagi.


27 mac 2011(ahad)

hari ni banyak sangat aktiviti nya.semput teman kalo nak naip satu2.tapi nak crta satu bnda yang amat menyakitkan hati.

perbincangan leadership outreach.
untuk program ni saya dan 5 orang lagi rakan URUSETIA akan pergi ke SK GOPENG,JALAN ILMU.nak dijadikan cerita,malam tu saya mintak la senarai barang yang diperlukan untuk keesokan harinya.mak ai...segala benda nak dimintaknya.laptop lah,radio lah,speker lah, sampaikan gula2 pun nak mintak kat urusetia.ingat kitorank ni doraemon ke ape?nasib baiklah malam tu ada budi bahasa lagi,maklumlah tetamu,kenalah layan baik2.tapi yang stail buat muka kerek tak puas hati tu,,,memang rasa nak lempang je...tapi lastnya,,,semua barang dapat dicari(yang relevan je lah...yang len kami tak layan)

28 mac 2011(isnin)
 leadership outreach.
~gila hati kering ko ni keron~
kenapa saya cakap diri sendiri cenggini?waktu group yang saya pantau that is abd 5 n mahathir 5 buat lawak guling2 pun,,,saya takkan tunjuk saya gelak depan depa...kenapa?nanti kantoilah saya enjoy dengan depe punya aktiviti dengan budak2 sekolah rendah tu.jadinya,,,buat muka serius memanjang.kalo nak gelak,tukar bilik pulak.begitulah seterusnya....

pada malamnya,bertugas untuk persiapan dewan sehingga 2.00 pg.waktu nak balik asrama hujan pulak.nasib baik ada cikgu hayati.TERIMA KASIH CIKGU tumpangkan kami.ha!!!lupa pulak,,,ada ceramah memperkasa pemimpin global di sbp by dato' hafsah,ceo of sme corp. yang bermula pada 9.00 mlm dan berakhir pada 12.00 malam.

29 mac2011(selasa)
 kesuma berakhir hari ini.kontijen berangkat pulang ke sekolah masing2.harapnya mereka akan berjaya memajukan sekolah masing2.

*event yang berlaku tak semuanya ditulis.phoenix tak mampu nak taip semua.ketidakpuasan hati phoenix dan teman urusetia yang lain,,,simpan sendiri je dalam hati.sebab kami tahu,,,peserta dan guru2 sekolah luar pun ada yang tak puas hati dengan prestasi dan khidmat kami.jadi 0-0 je lah ye semua....sebabnye,,,manusia kan tak sempurna...banyak kekurangannya...selaku urusetia tuan rumah,,,saya mewakili teman2 lain memohon maaf jika ada berlaku sebarang kesulitan atas kesilapan pihak kami...

6 comments:

Sunshine said... [Reply]

Saya salah sorang peserta Kesuma. Urusetia okay, tak banyak masalah pun. :D Thanx i-GOp :D

♥phoenix♥ said... [Reply]

thanx sunshine.....

Izyan Masri said... [Reply]

SERONOKNYA TENGOK :D

Nadhirah-chan said... [Reply]

wahhh macam seronok jer . huhu ^^

nub said... [Reply]

weewwiit. starian. ghaaahah

A retarded kitty said... [Reply]

budak asrama rupanya