Sunday, May 1, 2011

ciri-ciri lelaki idaman saya

1.beriman dan beramal soleh


rasanya semua orang nak seseorang yang soleh untuk jadi pasangan hidup, right?begitu juga dengan saya.dalam ayat 26 surah an-Nur telah dinyatakan bahawa "...vile women are for vile men and vile men are for vile women.Good women are for good men;such are innocent of that which people say:For them is pardon and a bountiful provision..."saya sebenarnya rasa tak cukup layak untuk mendapatkan seorang lelaki yang soleh sebagai teman hidup sedangkan diri ni tak cukup baik untuk itu.i just don't deserve it.but we must always remember that the only constant is change so what do i learn is,,,it is never late for me to change towards a better woman.

2.muka macam ashraf muslim



gila demand!actually saya tak kisah sangat pasal look.hensem ke tak hensem.even waktu sekolah ni drpd 4-5 guy yang saya admire, hanya sorang je yang masuk kategori hensem.yang len yang saya minat tu bese2 je.(gatal gak sya ek).tak de lah demand sangat sampai muka pun nak macam ahraf muslim yang over hensem tu.saya tak cantik untuk lelaki yang kategori hensem cenggitu.bagi saya asal kemas cukup.tak serabai.tapi yang pasti saya sangat suka dengan lelaki yang ada innocent look.

*kadang saya wonder,,,kalau kita dah rasa yang ashraf muslim tu hensem gila...nabi yusof tu hensem mcm mne la ye?

3.own a Ferrari or Lamborghini


tak de maknanya saya nak jatuh hati dengan lelaki macam ni.haha.bagi saya, orang yang pakai kete terlebih mewah ni nak show off je(not all oke).selain tu, buat rugi duit je pakai kete macam tu...muat masuk dua orang je.tak convenient langsung.bagi saya cukuplah kalau dia own kete bese2 je.asal boleh jalan sudah, dan yang penting boleh bawak lebih daripada dua orang.

4.understanding


bagi saya, amat penting untuk dapat seseorang yang memahami kita untuk jadi pasangan hidup supaya nanti periuk belanga dalam rumah tak jadi kapal terbang kawalan jauh.melayang sana sini atau takdelah mortar meletup sana sini sesaja.jika pasangan tu memahami kalau ada masalah boleh la dibawak berbincang,,,selesai elok2...kalau tak,,,asal bergaduh aje,,,"i nak merajuk, i nak balik rumah mak i...u nak hantar ke tak?kalau tak i jalan kaki" cliche sungguh.

5.tak banyak cakap sangat but not pendiam


oleh kerana saya ni dah cukup banyak cakap, i prefer a guy who are lot more quiet from me.tapi seriously, saya tak suka sangat dengan lelaki yang pendiam gila-gila.macam sorang budak laki kelas saya tu, kalau dia tak de dalam kelas tu rasa tak de effect langsung.sebab?if he's there sekalipun, rasa macam takde.pendek kata, i want a guy who has his on effect on me.biar kalau dia takde, i feel it.kalau banyak cakap sangat pulak rasa macam nak bagi pelempang,,,bcoz bagi saya la,,,lelaki yang banyak cakap ni lagi teruk daripada perempuan yang memang originally banyak mulut.orang lelaki yang banyak cakap ni mulutnya lagi laser daripada perempuan.

6.atheletics


i don't know why but for me sportsmen are hot.(amek,,,kan dah klua ayat gatai merenyam).oleh kerana dah minat sangat tengok sports inilah padahnya.sebagai contoh, bryan nickson lomas.he is just HOT.sebab lain saya suka sportsmen...dulu2 saya teringin nak jadi sportsgirl, tapi nak buat macam mana, tak cukup berbakat.huhu.sedeyh betul.

7. ...


i don't know what is the exact word for this.but i want a guy who make me feel that i'm special.the one that make me go dup-dap-dup-dap or lup-dup-lup-dup in biology.the one that turn my leg to jelly.the one that make me feel awkward when he look at me...so do you all have the exact for this?if u do...please.......tell me...

8.bertanggungjawab


sifat ni langsung tak boleh dinafikan kepentingannya.jikalau seseorang lelaki yang menjadi ketua keluarga tu tak bertanggungjawab, memang hancur berderailah rumahtangga.dia mestilah bukan saja bertanggungjawab kepada saya(err...yucks???) but also to his parents, his job and also himself for sure.

9.loving


seorang lelaki yang penuh kasih sayang tak semestinya hari2 bagi bunga or whatsoever.cukuplah kalau dia pandai ekpresi kasih sayang dengan cara dia sendiri.bcoz seriously, saya lemah betul bab2 expressi perasaan ni.

10.supportive


pasangan hidup mestilah seorang yang supportive so that kita akan dapat kind of motivation untuk buat sesuatu.saya bercita-cita nak jadi seorang pilot and if i'm able to achieve that i seriously need a man that understand my career and support me for what i'm doing.kalau dia tak paham dan support kerja saya, seriously saya akan rasa kecewa and down gila.

okay, enough crapping.i'm only 17 and now i'm writing bout all these???(can't understand myself).but for me, it i not wrong to dream but it is wrong if we didn't strive to achieve it.apa salahnya kan?kadang2 je pun.bukan selalu.tapi sian readers yang terpaksa layan saya merepek meraban bout my dream guy.apa yang saya harapkan, satu hari nanti saya akan jumpa the guy that have all these qualities.kekadang saya tertanya-tanya, sempat ke saya nak sambung belajar,capai cita2, kahwin dan bina keluarga sendiri sedangkan dunia ni daj terlalu tua.sempat ke saya nak alami alam itu sedangkan tanda2 kiamat tu dah banyak terlihat.SEMPAT KE???

4 comments:

afiqazizan said... [Reply]

amboi banyaknya ciri2 laki idaman awak..huhu.

zahiera_jalil said... [Reply]

hamboi2~~~~~~~
syioknye....
byk ciri2 yerk.
hha:)

talketive zaheer said... [Reply]

hamboi2~byk syarat tol kak nisa'

♥phoenix♥ said... [Reply]

afiqazizan:hihi
erra dear:mmgla sis oi...
zaheer:bese ar..