Thursday, March 17, 2011

erti sebuah persahabatan...

hari ni saya bukan nak cerita or what so ever.tapi saya nak share satu benda yang tetiba je muncul dalam kepala hotak yang tak berapa nak bergeliga nieyh...tadi saya tengok cerita Aloy kat tv2.Aloy ni cerita kanak-kanak.yelah sempena cuti sekolah,,,banyak lah cerita kanak-kanak.cerita Aloy ni ada lah jugak pasal frenship.semalam pulak saya tengok Budak KL,,,juga di tv2.cerita ni memang berkisar pasal frenship.

cerita kanak-kanak selalunya berkisar frenship takpun fantasi.kenapa eh?saya rasa sebab nak mengajar anak-anak kecil ni erti sebuah persahabatan.hmm...mengajar budak-budak ni nilai persahabatan.budak-budak memang menghargai persahabatan lebih daripada orang dewasa.diorang jugak lebih jujur dan tak berdusta dalam berkawan.tak macam orang besaq yang kebanyakannya tak tahu menghargai persahabatan.ada yang berkawan kerana nak kena tempias popular.ada juga nak tumpang senang and what so ever.

jadi,,,
tak ke anda rasa yang kita yang lagi tua ni yang patut diajar erti sebuah persahabatan.

p/s:ini sekadar pandangan saya.tiada maksud nak menyindir mana-mana pihak.dan saya jugak tak kata tiada persahabatan yang sejati di alam kedewasaan.cuma kurang aje...

6 comments:

SoLy SoLicious said... [Reply]

ade kn, besar2 pun gaduh2 lagi smpai bak putus sahabat..ape daa

♥phoenix♥ said... [Reply]

soly solicious:
hmm... tu la psl...kalo bdk kecik gdow dye cakap ta mo kwn...tp sat2 dia pi jgk men ngan kwn dia tu....then baek....kalo yg dh beso...gdow psl simple things pon lame...

IMANSHAH said... [Reply]

tua dah ke??

♥phoenix♥ said... [Reply]

mne de che gu...bru nak msuk 17 bln 6 nieyh...

Dda Ly said... [Reply]

urmm still rase susah nak jumpe sahabat yang sebenar...no more kot dlm dunia nih..:(

meh ke rumah..
~a week already~
keep in touch ye..♥♥♥

♥phoenix♥ said... [Reply]

Dda Ly:
itu la psl...susahnya mncri shbt sjti skrg niey...