Tuesday, January 10, 2012

datuk lee chong wei @ LCW

sebelum ni aku buat entry pasal MR BRYAN NICKSON LOMAS as i'm a big fan of him la kan.lepas tu sahabat saya tanya 'apasal tak tulis pasal pakwe aku?'.well, actually she meant LCW.biasalah waktu sekolah dulu, aku dengan dialah girls yang rapat dengan aku dan berkongsi minat yang sama iaitu sports.walaupun kami tak berapa nak aktif, we girls sangat suka tengok atlet beraksi.sebab korang tak rasa ke atlet tu nampak attractive in their own way?memandangkan LCW bukanlah atlet favourite aku dalam badminton(i prefer Koo Kien Keat) terpaksalah aku buat research pasal atlet kebanggaan MALAYSIA terchenta ni.first of all,kita tengok dulu background dia


credit to:YONEX


NAME:LEE CHONG WEI
DOB:21/10/1982
ORIGIN:BUKIT MERTAJAM,PENANG
WORLD NO 1!
RIGHT HANDED

sudah-sudah la tu,maklumat kat atas tu dapat daripada Wikipedia.yang aku tahu tentang dia ialah dia ranking pertama dalam dunia.HEBAT tak?sangat COOL.pada asalnya dia under COACH MISBUN tapi dah tukar dengan TEY SEU BOCK.LCW ni dulu kering aje.macam tak cukup zat.tak macam LIN DAN yang ada body yang sangat HOT itu.tapi sekarang ni LCW pon dah berotot tau!game dia yang paling aku ingat ialah waktu final terbuka MALAYSIA kat sarawak tu.memang super duper superb dia main.tak silap tu tahun 2006 punya MALAYSIA open.cayalah LCW.pada aku kelebihan LCW ni ialah JUMPING SMASH(dia lompat sangat tinggi kot!) dia.memang kencang gila.espeacially bila cross court.memang mengelirukan pihak lawan.tapi of course tak boleh lawan TAN BOON HEONG dengan rekod dunia 400++ km/h tu kan.itu mmg macam,,,,fuhhhhh...hebadddddd.....tapi dulu-dulu aku tak suka tengok LCW gelabah bila LIN DAN main taktik psikologi.tapi sekarang ni jangan main-main,LIN DAN pon boleh gelabah dengan permainan psikologi oleh LCW kita ni.walau apapun LCW memang HEBAT.and trully from my heart, aku nak wish GOOD LUCK kat datuk LCW kita ni untuk OLYMPIC LONDON 2012.

p/s:LCW baru je menang terbuka korea.pakwe aku, KOO KIEN KEAT terkandas da...TAHNIAH LCW!

MALAYSIA BOLEH!!!

3 comments:

LelakiSemalam said... [Reply]

tahun 2012 mungkin tahun bertuah buat beliau..

Mr. Sepet said... [Reply]

m'sia boleh !

capt. keon alhan said... [Reply]

@lelaki semalam:harapnya begitulah
@mr sepet:MALAYSIA MEMANG BOLEH!