Friday, December 31, 2010

contest cerita BEST GILER zaman sekolah.

ni banner contest tu ek...
spe nk join klik aje di banner
anda akan dibawa straight away ke entry cik penganjur
contest ni cik ain dzaya yang buat.saya bab bercerita ni memang saya suka sangatlah.tapi versi menulis la...kalo suruh saya bercerita secara lisan ni memang la fail.jadi...beginilah storynye...

setting:
tempat:nilam 5,sbpi gopeng
masa:malam
tarikh:tak hengat
tahun:2008

pada malam tu,kami budak2 nilam 5 yang ceria dan kiut miut nak buat jamuan.sebenarnya phk sklh dak buat pengumuman tak boleh buat.tapi kesian kat f5.takde kenangan dengan kami~hehe...alasan~jadi kami teruskan jugak secara underground.yang pergi outing beli barang tu kakak dorm saya,kak ieqa n kak alya.~sis,u 2 mmg sempoi habes~yang stay kat dorm tuh,kemas dorm.takkan nak goyang kaki jek.waktu kami setting tu,form 5 pandang pelik je...mana taknya,,,ttbe je rajin kemas dorm segala.tak pernah dibuat oke.dahla diorang tengah study nak spm...mke bengang jer ble kitorang buat bising tarik katil double decker tuh....kami buat dek n teruskan je keje.nak buat surprise ni.ble smpai msenya,kak ieqa n kak alya ttbe jek bwk masuk makanan.terkezut abes sume f5.nak tau makanannye ape?mi sedap goreng n kfc...sempoi tak?tapi sdp ooo...kak alya mmgla expert bab2 megi ni...syg kak alya...tgh2 mkn tu,ttbe je kak ieqa buat surprise satu lagi....ttbe je bwk kek kluaq,,,pdhl dya n kak alya kata tak cukup duit nak beli kek.kak ieqa!!!kak ieqa tipu!!!tp takpe ar...at least de gak surprise utk kitorang....here come the interesting part...

tgh elok2 makan kek tu,ttbe kak tirah dok calit cream kat mke org.hua!!!rsenye mula2 kak nab je kne...ps2 jangkit pulak org lain buat.apa lagi...dok terjerit-jerit,lari sana,lari sini lah...ttbe kan...warden ksygn kitorang nek ats.pakai skaf,bawak kayu hoki.mak ai!!cuak sial!!!
"ni kenapa lari2 ni?bising malam2.dah orang tak bg buat jamuan nak buat jugak.blah...blah...blah..."
(blah ...blah...blah tu mknenye leteran disambung lagi n kayu hoki masih lekat kat tgn)
cikgu tu masuk dorm kitorang...
"saya nak,dalam masa 5 minit,sumer ni clear"
apa lagi...macam lipas kudung kitorang kemas sumer barang.5 minit pun tak sampai lag dah habis kemas dah.mana tak nya...gila cuak kot...lps tu,cikgu tu suruh kitorang nek atas katil tido.dya tunggu sampai semua naik katil kot.katil saya kat tepi pintu masuk.katil atas.bila agak2 dah lama sikit saya paling la nak tengok cikgu ada ke tak lagi.sekali,mak aii!!!dya tengah pandang saya.dengan muka garang oke!!!takot...saya dah la baru f2 time tu.cepat2 smbung pura2 tidoq balik.

cikgu tu kluar je...sy bgun ar...nk tido mcm awl lgi.12 kan awal lagi bg dk2 hostel.ingtkan saya sorang je yg bgun.rpenye sume bgun.ps2 gelak ramey2...tp slow2 la...cuak kot!!!

itu jelah story nye...sy dah mlnggr terma & syarat dah pun.dah lbey 150 patah perkataan dah ni...

say nak tag:
nef
kak amoy
rafina mimi zairul murni

i love nilam 5!!!!

11 comments:

nub said... [Reply]

budak igop naa....

ooo baguih2.haha

Rafina Mimi Zairul Murni said... [Reply]

memang nk join ni hehe..tggu tau esok akak buat entri :)

♥phoenix♥ said... [Reply]

a'ah...dak igop...nub bdk star kan???

syira aka sepatu hijau said... [Reply]

salam

semoga berjaya :D

♥phoenix♥ said... [Reply]

kak rafina...nnti sy g bce entri akak...
syira...thnx a lot ya...

.::: Princess MOMOY :::. said... [Reply]

memang zaman paling zaman study- zaman paling nakal sekali
muahaha....
Saya Blogger TERENGGANU
MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

anatilokman said... [Reply]

nisaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! kak nati igt lagi !!!! tragedi wohhh ,tragdi kayu hoki.!! haha, then msing2 tido n kt ktil msing2 ad kesan krim kek kale pepel. haaha,hbis cadar!!

thnkss yaw korg! ily sgt ! kenangn yg valueable superb sgt !!hihi ,muahx

Fatima said... [Reply]

cool picture :)

x

Rafina Mimi Zairul Murni said... [Reply]

best gak ek cite adik ni..kelakar pun ada :)

♥phoenix♥ said... [Reply]

momoy:zaman sekolah la pon nak buat pasal kan...
kak nati:mmg takkan lpa woo..ni jmuan plg besh kte prnh join...tragedi cekup dan stick hockey...bikin budak nilam 5 gelak sndri
ftima:that's not mine...itu pic cik penganjur kita...ain dzaya
kak rafina:akak pnye crta pun besh

Anonymous said... [Reply]

awal yang baik